Första värvningen inför kommande säsong - Kassidy Sauvé
Publicerad: 2024-04-24
SDE har skrivit kontrakt med den kanadensiska målvakten Kassidy Sauvé.

SDE har skrivit kontrakt med den kanadensiska målvakten Kassidy Sauvé.

Kassidy Sauvé kommer från Port Perry, Ontario i Kanada. Hon var målvakt i det kanadensiska U18-laget 2014 som vann guld i Budapest, Ungern. Hon har spelat i NCAA div 1 för Ohio State University och efter examen anslöt hon till Clarkson University Golden Knights för sin sista säsong av Division1-spel när hon avslutade sin Masters. Hon har sen dess spelat i PWHPA, PHF och startade säsongen 23/24 på PWHL New York camp innan hon flyttade till den finska ligan. Utanför hockeyn arbetar Kassidy på att ta licens som fastighetsmäklare, något hon satsar på efter avslutad hockeykarriär. 

Helene Åström sportchef SDE Dam: 

– I Kassidy Sauvé får vi in en målvakt som vet vad det innebär att spela på den allra högsta nivån. Hon är skolad på Ohio State University där hon innehar rekord som flest räddningar under en säsong (1135st) samt flest hållna nollor 22st. Förra säsongen spelade hon med HPK Hämeenlinna i Finland. Hon är en otroligt tävlingsinriktad målvakt som vi tror kan hjälpa oss vinna matcher framöver och vi är väldigt glada över att Kassidy valt att ansluta till SDE.

Kassidy, vad har du för förväntningar inför den kommande säsongen med SDE?

 – Mina förväntningar är att vi ska ha ett konkurrenskraftigt lag på isen med ambition att komma högt i tabellen och tävla med de allra bästa SDHL-lagen. Under mina diskussioner med ledningen blev jag mycket imponerad av hur de ansträngde sig för att att lära känna mig som individ. Jag tror verkligen att det finns ett starkt engagemang för att vi ska utvecklas och det är där jag vet att jag kan stödja deras vision. Jag har ägnat timmar åt att titta på SDHL-filmer och höjdpunkter och är exalterad över att vara en del av vad som verkar vara en väldigt skicklig liga.

- Vilka är dina styrkor som målvakt?

Min tävlingsinställning har ofta sagts vara en av mina viktigaste styrkor och det tillsammans med att jag är atletisk har gjort det möjligt för mig att göra den där extra räddningen som ibland är skillnaden mellan vinst och förlust. Under åren har jag utvecklat mitt spel för att ge ett visst lugn i spelet samtidigt som jag förbättrat de tekniska delarna och det tror jag nu gör mig till en svår målvakt att spela mot. Jag tycker att jag är bra på att spela pucken, vilket jag brukar göra oftare än de flesta målvakter, och det gör att laget kan vända snabbare och ge backarna lite andrum i tuffa matcher.

Kontraktet med Sauvé är skrivet på två år.